Rekordhøjt krybskytteri i Sydafrika i 2014

2014 har fået rekorden som det år, hvor flest antal næsehorn blev dræbt af krybskytter i Sydafrika. 1215 næsehorn er blevet skudt for deres horn, som smugles til det asiatiske marked, hvor de bruges i traditionel medicin og som potensfremmende middel. Det har været et udfordrende år for de organisationer og personer, der arbejder for at beskytte dyrene - dog er der kommet ekstra fokus på problemet og mange nye tiltag er i 2014 blevet sat værk for at bevare bestanden. 

Mange strategier er blevet implementeret for at bekæmpe krybskytteriet - herunder forbedret sikkerhed, flere anholdelser af krybskytter, ny teknologi til overvågning og oprettelsen af en Intensive Protection Zone i Kruger National Park i Sydafrika, hvor flest næsehorn bliver dræbt, da bestanden her er størst. Der er tilmed sat ind med en stor adfærdsændrende kampagne i Vietnam for at reducere efterspørgslen på horn. Den engelske regering har ligeledes samarbejdet med TRAFFIC og PSI for at søsætte ”The Strength of Chi campaign” som promoverer ideen om at succes, maskulinitet og held kommer fra individet selv og ikke fra næsehornenes horn. 

Zoo er også særligt engageret i arbejdet med bevarelsen af arten og har lavet flere tiltag i Pilanesberg National Park i Sydafrika - heriblandt monitorering af næsehornene samt opsætningen af en forskningsstation. Du kan læse meget mere om Zoos arbejde i Sydafrika her på sitet.

Kilde: www.savetherhino.org