Næsehornets drægtighed og fosterets udvikling

Denne lille video viser en ultralydsscanning af et 30 dage gammelt næsehornsfoster. Det ligner bare en hvid klump i det sorte fostervand. Efter nogen tid fryser billedet og længden af fosteret bliver målt til ca. 2 cm.

Denne lille video viser en ultralydsscanning af et 60 dage gammelt næsehornsfoster. Man kan nu se at hovedet ligger mod venstre og ryggen vender nedad. Man kan fornemme at hjertet slår ca. midt i. Efter nogen tid fryser billedet og længden af fosteret bliver målt til ca. 5 cm.

På denne video ser man et større foster –ca. 6 måneder. Fosteret er nu så stort at kun dele af det kan være med på scanningsbilledet. Det er kun brystkassen vi ser. Ryggen vender nedad. Man kan se de enkelte ryghvirvler. Mod højre har vi leveren. Hjertet ligger længst mod venstre og det ses tydeligt hvordan det slår.

På det mørke billede nedenfor ses en 3D scanning af et ca. 10 uger gammelt næsehornsfoster. Man kan tydeligt erkende krop, hoved ben og fornemme ribbenene. På det lyse billede ses et ca. 10 uger gammelt aborteret næsehornsfoster. Det fremgår tydeligt at fosteret stort set er færdigudviklet.